Tapahtumia

VOITTAJANÄYTTELYT JA KOIRAMESSUT HELSINGISSÄ 7-8.12.2019
Lisää tietoa löydät täältä ->

Muut asiat

MEILLÄ ON UUSI TARVIKEMYYJÄ!
Virpi Salminen
virpi.salminen@gmail.com

BERNHARDINKOIRILLA ON OMA ROTUPISTE HELSINGISSÄ KOIRAMESSUILLA 7-8.12.2019
Ilmoittaudu talkoolaiseksi osoitteesseen virpi.salminen@gmail.com

Jalostusasiaa

BERNHARDINKOIRIEN TIETOKANTA
Bernhardinkoirien tietokannassa on jo yli 100 koiran tiedot, kiitos kaikille jo tiedon lähettäneille. Tietokantaan pääset tutustumaan osoitteessa:  http://www.bernhardinkoirayhdistys.fi/tietokanta/ . Sivulta löydät myös kuinka saat lisättyä oman koirasi tiedot.

PEVISA-EHDOTUKSET JALOSTUSTOIMIKUNNALLE 25.11.2019 MENNESSÄ
Vuosikokouksessa keväällä 2020 on taas aika uusia bernhardinkoirien PEVISA ajalle 1.1.2021 -31.12.2024. Pyydämme toimittamaan PEVISA – ehdotukset jalostustoimikunnalle 25.11.2019 mennessä joko sähköpostilla: jalostus.bkyhdistys@gmail.com tai postitse: Hanna-Kaisa Kesti Pirtintie 5, 41400 LIEVESTUORE. Ehdotukset julkaistaan lehdissä 4/2019 ja 1/2020.

Tuloksia

• Lauantaina 2.11 oli Hyvinkäällä Rally-toko koe ja Camillo vom Langwiesental saavutti hyväksytyn tuloksen voittajaluokassa (88p/100p) sekä TP:n (tuomarin palkinnon).
  • Viikonloppuna (26-27.10.2019) oli Seinäjoen kansainvälinen koiranäyttely jossa bernhardinkoiria esitettiin 13 kpl. Lyhytkarvaisten ROP koira oli junioriluokan narttu King-Baronen’s Farah saaden myös sertin, vara-serti meni puolalaiselle juniorinluokan Wilma Bernegarden Wielkopolski Bernardynille. Cacib jäi nartuilla jakamatta. VSP oli Saint Verna Elegant Enzo ja napatessa Cacibin. Serti meni uroksilla PU3:selle Blancolin Sound Effectille. Pitkäkarvaisten ROP oli nuori Saint Verna Fabulous Fauna saaden sertin sekä cacibin. Narttujen vara-serti meni nuorelle Kleinbarons OMG:lle. VSP , serti , cacib menivät venäjän tuontikoiralle Hrustalnyi Senbernar Gersog Gizille, koira sai myös Suomen muotovaliotittelin. Nuorelle Lumelaviin Dream Full of Luck meni urosten vara-serti sekä vara-cacib. Pitkäkarvaisissa ROP-pentu oli King-Baronen’s Gimma.
  • Samana viikonloppuna Lahdessa pentunäyttelyssä tepasteli 3 kpl bernhardinkoiria.
    Pitkäkarvaisissa Jii-Teen Herttua oli ROP-pentu ja sisar lyhytkarvaisissa, Jii-Teen Harmonie ROP-pentu.
  • Nuori venäläissyntyinen lyhytkarvainen narttu Amiras Platinum Troya sekä suomalaissyntyinen pitkäkarvainen narttu Citykarhun Esther ovat saavuttaneet Ruotsin muotovalion arvon. Valionarvot on myönnetty 11.10.2019. Nartuille on myös myönnetty Pohjoismaisen muotovalion arvot 21.10.2019.
  • 4.9.2019 virallisessa silmätarkastuksessa on käynyt Ramsan November Blizzard, Ramsan Neiheleija ja Ramsan Mandalay Blizzard ja kaikilla virallisesti terveet silmät (ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia). Ramsan Mandalay Blizzard todettu myös patellaluksaation osalta terveeksi (patellat 0 / 0).
  • Rally-toko Uudenmaan piirimestaruuskisat pidettiin 5.9 Loviisassa. Camillo vom Langwiesental osallistui joukkuekisassa VOI luokkaan saaden 63p/100p , omistajan toilailun takia tulos jäi saamatta koira teki vai -1 p virheen. Joukkueen sijoitus oli pronssin arvoinen.
    – 6.9.2019 Mansikkapusun Lumilinko terveystutkittu lonkkien ja kyynärpäiden osalta tuloksilla lonkat: C / C ja kyynärpäät 0 / 0
  •  Mama’s Bear Absolute Ambassador on ollut reissaamassa Caucasian Trophy 2019 kiertueella, valioituen Venäjän,Azerbaijanin,Armenian ja Georgian muotovalioksi saaden samalla 5 x CACIB.
  • 16.9.2019 Mansikkapusun Point Guard tutkittu lonkkien ja kyynärpäiden osalta terveeksi (HD: A / A ED: 0 / 0). Selkä: SP1, VA0, LTV0.
  • 19.9.2019 Mama’s Bear Absolute Aurora on käynyt silmätutkimuksessa: Makroblepharon/silmäluomen ulospäin kiertyminen : todettu, silmämuutosten vakavuus : lievä. Polvilumpioluksaatio: 0 / 0.
  • 26.9.2019 Ramsan Novalee HD: C / C ED: 0 / 0
  • 28.9.2019 Mountbarry Christabel tutkittu lonkkien ja kyynärpäiden osalta terveeksi (HD: A / A, ED: 0 / 0)
  • 1.10.2019 Navilotosh Hakamada HD: C / C ED: 0 / 0 ja selkä tutkittu terveeksi 4.10.2019 (SP: 0, VA: 0, LTV: 0)
  • 4.10.2019 Power Bear’s Beautiful Bentley tutkittu lonkkien ja kyynärpäiden osalta terveeksi (HD: A / A, ED: 0 / 0) ja 6.10.2019 tutkittu selkä SP: 0, VA: 1, LTV:0.
  • 5.10.2019 Kajaanin pentunäyttelyssä King-Baronen’s Gimma oli hienosti ROP-PENTU.
  • 5.10.2019 Hämeenlinnan ryhmänäyttelyssä pitkäkarvaisissa Camillo vom Langwiesental oli ROP saaden kolmannen ja viimeisen SERTinsä ja tuli Suomen Muotovalioksi.Vaökoisen Kullan Sitkeä Sydän oli ROP-PENTU. Lyhytkarvaisten ROP oli I Love You Alsani Giants. ROP-VETERAANI oli Haikulan Bingo ja ROP-PENTU Goblinchild Choowescoove Junior.
  • 6.10.2019 Hämeenlinnan ryhmänäyttelyssä Valkoisen Kullan Primadonna oli pitkäkarvaisten rotunsa paras. VSP:ksi ylsi Alphofs Romulus, josta tuli samalla Suomen Muotovalio. Nartuissa toinen SERTin kera oli Mansikkapusun New Years Eve ja uroksissa toinen oli Beloved King Gerzog Vin saaden myös VARA-SERTin. ROP-Pentu oli Valkoisen Kullan Sitkeä Sydän. Valkoisen Kullan Hymys Valaisee mun Aamun sai KP:n. Haikulan Bingo oli sekä ROP että ROP-veteraani. Nartuissa toinen oli valionarttu I Love You Alsani Giant. ROP-PENNUKSI valittiin Goblinchild Choowescoove Junior.