AJANKOHTAISTA

Talvipäivät ja Open Show

Tervetuloa talvipäiville ja Bernhardinkoirien Open Showhun Yläneelle 24.-26.3.2023! Tapahtumasivut: https://www.suomentiibetinmastiffit.fi/talvipaivat/.

Erikoisnäyttelyn 2022 kuvia

Erikoisnäyttelyn kuvia löytyy: https://drive.google.com/drive/folders/1X6EOnudAhN7qEhD9FqwVOBJy0nEQSH0u


Jalostustoimikunta tiedottaa

PEVISA-ohjelma

Kennelliitossa on hyväksytty bernhardinkoirille PEVISA-ohjelma vuosille 2021-2024.

Itse ohjelmaan ei tullut muutoksia, mutta jatkossa PEVISA:n voimassaoloaika synkronoidaan yhteneväiseksi JTO:n kanssa.

Bernhardinkoirien PEVISA-ohjelma ajalle 1.1.2021-31.12.2024.

Pentujen vanhemmista tulee olla ennen astutusta annettu lonkkakuvauslausunto ja kyynärkuvauslausunto. Kuvaushetkellä koiran tulee olla täyttänyt 18 kuukautta. Rekisteröinnin raja-arvona on lonkkaniveldysplasian aste C ja kyynärniveldysplasian aste 1. Kyynärniveltuloksen 1 saanut koira voidaan parittaa vain tuloksen 0 saaneen kanssa. Koiralle rekisteröidään korkeintaan 30 jälkeläistä. Viimeinen pentue voidaan kuitenkin rekisteröidä kokonaisuudessaan.

Ohjelma on voimassa 1.1.2021-31.12.2024 (Jtt:n päätös 13.10.2020 (8/2020))

Terveysrahasto

Bernhardinkoirille on perustettu oma terveysrahasto, jonka tarkoituksena on edistää suomalaisten bernhardinkoirien terveyttä ja pitkäikäisyyttä kehittämällä ja tukemalla bernhardinkoirilla esiintyvien luonneongelmien ja sairauksien tutkimista, ennaltaehkäisemistä ja vähentämistä. Terveysrahastosta löytyy lisää tietoa täältä (linkki)

Pentuvälitys

Pentuvälitys-sivua on päivitetty ja sieltä löytyy nyt myös lomakkeet, joilla voi ilmoittaa pentueen pentuvälitykseen tai päivittää tietoja. Lomakkeen täyttämällä ilmoitus menee ilmoittajan niin halutessa suoraan pentuvälittäjälle, nettisivujen ylläpitäjälle ja lehden tekijälle. Myös pentuvälitys-sivu ja uutta kotia etsivien sivu on nyt informatiivisempi ja ilmoituksen yhteyteen voi lisätä kuvia.