AJANKOHTAISTA

Jalostustoimikunta tiedottaa

Virtuaalinäyttely

Hyvän mielen virtuaalinäyttely bernhardinkoirille. Virtuaalinäyttelyn tuotto ohjataan bernhardinkoirien terveysrahastoon!

Ilmoittautumisaika näyttelyyn on 21.11.-30.11.2023.

Ilmoittautumisajan umpeuduttua kaikkien ilmoittautuneiden koirien kuvat julkaistaan Facebookissa tapahtumasivulla. Kuvan yhteydessä mainitaan koiran virallinen nimi, ikä ja omistajan nimi, jos omistaja on antanut nimen julkaisuun luvan.

HOX! Näyttelyyn osallistuvien koirien kuvista voi tykätä, mutta ethän kommentoi! Näin saadaan viestiketjut pysymään siistinä ja helpompilukuisina niin osallistujille kuin raadillekin.

Raati kirjoittaa jokaisesta osallistuvasta koirasta leikkimielisen arvostelun viestiketjuun koiran kuvan yhteyteen. Raati valitsee jokaisesta luokasta BEST IN SHOW-voittajan, joka palkitaan terveysrahaston tuotteilla. Lisäksi luokkavoittajista valitaan SUPER BEST IN SHOW, jonka voittaja palkitaan upealla ruusukkeella.

Näyttelyyn saa ottaa osaa ihan kaikki bernhardinkoirat, myös sellaiset, joilla ei olisi osallistumisoikeutta virallisiin näyttelyihin. Näyttely on leikkimielinen hyvän mielen virtuaalinäyttely eikä rotumääritelmällä ole painoarvoa tässä kilpailussa.

Raatiin kuuluu jalostustoimikunnasta Maija Montonen, Tanja Sillanpää ja Annemari Auvinen.

Koirien arvostelut sekä näyttelyn voittajat julkaistaan 7.12.2023 klo 18 alkaen Facebookissa, tällä jalostustoimikunnan tapahtumasivulla.

Osallistumisohjeet

Kilpailuluokat:

 • Vauvat alle 9 kk
 • Teinit 9–24 kk
 • Aikuiset 2–7 v
 • Seniorit yli 7 v

Ilmoittautumismaksut: 5 € / koira. Saman omistajan 2. jne. koira 3 €.

Ilmoittautumisohjeet:

 1. Maksa ilmoittautumismaksu yhdistyksen tilille. Jos ilmoitat useamman koiran, voit maksaa kaikki koirat samalla tilisiirrolla. Muista käyttää alla olevaa viitenumeroa, jotta raha osataan ohjata terveysrahastolle.Tilitiedot: Bernhardinkoirayhdistys ry  FI73 1304 3000 1179 32, Viitenumero: 50500
 2. Lähetä hyvälaatuinen valokuva koirastasi sekä kopio (esim. kuvakaappaus) maksukuitista sähköpostitse osoitteeseen: jalostus.bkyhdistys@gmail.com.

Ilmoita sähköpostissa seuraavat tiedot:

 •  Koiran virallinen nimi
 • koiran ikä KUVAUShetkellä
 • Omistajan nimi ja tieto siitä, saako omistajan nimen mainita kuvien julkaisun yhteydessä.
 • Kilpailuluokka
 • Halutessasi voit kertoa koirastasi jotain yhdellä lauseella
 • HUOM! Kuvan tulee olla selkeä ja sellainen, että siinä näkyy koko koira seisomassa, mielellään sivusta tai etuviistosta kuvattuna. Yksi koira voi osallistua vain yhdellä kuvalla näyttelyyn, ikä kuvaushetkellä määrittelee sen, mihin luokkaan koira osallistuu.

Luonnekysely

Luonnekysely on avoinna 7.11.2023-31.12.2024. Kyselyyn voi vastata kaikista jonkin maan kennelliittoon rekisteröidyistä bernhardinkoirista koirista, jotka ovat syntyneet 1.1.2005 jälkeen. Myös edesmenneistä koirista toivotaan vastauksia.

JTO, PEVISA ja JOS

On taas aika päivittää bernhardinkoirien jalostuksen tavoiteohjelma (JTO), PEVISA-ohjelma sekä jalostusohjesääntö (JOS). Nykyiset ohjelmat ovat voimassa 31.12.2024 loppuun asti ja uudet ohjelmat astuvat voimaan vuoden 2025 alusta. Nyt on jäsenistöllä mahdollisuus vaikuttaa! Lähetäthän ehdotuksesi bernhardinkoirien PEVISA-ohjelmaksi ja/tai jalostusohjesäännöksi ajalle 1.1.2025-31.12.2028 jalostustoimikunnalle 6.12.2023 mennessä. Voit lähettää jalostustoimikunnalle myös muutos-/kehitysideasi jalostuksen tavoiteohjelman päivittämistä koskien. Päivitettävät ohjelmat löydät täältä: Kaikki edellä mainitut ohjelmat tullaan käsittelemään ja hyväksymään yleiskokouksessa keväällä 2024. Jäsenistö lopulta päättää, millaiset ohjelmat rodullemme astuvat voimaan vuoden 2025 alusta alkaen. Toimitusosoite: jalostus.bkyhdistys@gmail.com Yhteistyöterveisin: Bernhardinkoirien jalostustoimikunta Lisätietoa:

Bernhardinkoirien Open Shown arvostelut, Yläne 26.3.2023!

Erikoisnäyttelyn 2022 kuvia

Erikoisnäyttelyn kuvia löytyy: https://drive.google.com/drive/folders/1X6EOnudAhN7qEhD9FqwVOBJy0nEQSH0u