KOIRANÄYTTELYT

Usein koiran kasvattaja toivoo, että hänen kasvattamansa koira viedään edes muutaman kerran näyttelyyn. Näyttelyssä riittää, että koira kulkee nätisti hinassa ja seisoo rauhallisesti paikoillaan. Näyttelykehässä liikutaan vastapäivään, koira vasemmalla puolella. Useimmiten tuomari tutkii koiran purennan ja “käy muutenkin koiran läpi”. Hampaiden katsomista ja koiran koskettelua kannattaakin harjoitella jo pienenkin pennun kanssa, onhan siitä hyötyä myös koiran hoitotoimenpiteitä ja esimerkiksi eläinlääkärikäyntejä ajatellen. Itse näyttelykehässä ollaan arvosteltavana varsin lyhyt hetki ja usein näyttelypäivään sisältyykin paljon odottelua kehän laidalla.

Kannattaa muistaa, että bernhardinkoira kehittyy hitaasti, vaikka kasvaakin korkeutta nopeasti. Bernhardinkoira onkin valmis vasta noin 3-4-vuotiaana, joten vaikka junioriluokista olisi saatu vain tyydyttävä palkinto, saattaa koira näyttää aivan toiselta aikuisena avoimessa luokassa.

Muista, että koirasi kasvattajaa kiinnostavat tiedot koirasi näyttelymenestyksestä – ja myös menestymättömyydestä. 

Lisätietoa koiranäyttelyistä löydät Kennelliiton sivuilta.

Koiranäyttelytuloksia löytyy Kennelliiton KoiraNet-jalostustietojärjestelmästä (ulkoinen linkki, aukeaa uuteen ikkunaan) kohdasta Näyttelyt. Suomen näyttelyiden koirakohtaiset arvostelut kootaan yhdistyksen julkaisemiin vuosikirjoihin.