Bernhardinkoira -lehti

Bernhardinkoiralehti on yhdistyksen jäsenjulkaisu, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Jokainen numero on täynnä bernhardinkoira-aiheista asiaa.Yhdistyksen jäsenten kirjoittamia juttuja otetaan vastaan hyvin mielellään ja myös kuvat ovat erittäin tervetulleita. Katso ohjeet kohdasta ”Materiaalia lehteen”.

Jäsenlehden toimitus

Hanna-Kaisa Kesti
LIEVESTUORE
s-posti: bk.lehti@gmail.com

Materiaalia lehteen

Lehtitoimikunta ottaa hyvin mielellään vastaan kirjoituksia, artikkeleita ja kuvia tulevia lehtiä varten. Meille voi myös ehdottaa aiheita jotka kiinnostavat, toimittajamme ottavat sitten asioista selvää ja laativat aiheesta jutun. Kaikenlainen palaute kehittää ja on erittäin tervetullutta, oli se sitten risuja tai ruusuja. Tässä muutama neuvo, kun lähetät lehteen materiaaleja.


Ilmestymisaikataulu

LehtiIlmestyyMateriaali jätettävä
nro 1Maaliskuussa     10.2.
nro 2Kesäkuussa11.5.
nro 3Syyskuussa10.8.
nro 4Joulukuussa10.11.

Ilmoitushinnat

KokoJäsenilleEi-jäsenilleIn Memoriam
1/4 sivu10 €25 €maksuton
1/2 sivu25 €50 €
1/1 sivu50 €80 €


Maksu yhdistyksen tilille: IBAN: FI7313043000117932 BIC: NDEAFHH. 
Maksukuitti on liitettävä aineiston mukaan. 
Käytä viitettä: lehtimainokset 1119

Aikataulu

Lehden materiaalin viimeinen toimituspäivä on julkaistu lehdessä sekä kotisivuilla. Tuohon päivään mennessä toimitukseen saapuneen aineiston katsotaan olevan käytettävissä lehteen. Aikataulusta myöhästyvästä materiaalista on sovittava etukäteen toimituksen kanssa – poikkeustapauksissa joustetaan, kunhan tiedetään ilmoituksen koko, jotta sille osataan varata lehden taitossa oma tilansa.

Tekstit

Jäsenten omia tarinoita on mukava lukea. Kun kirjoitat juttua, käytä Wordia tai muuta tekstinkäsittelyohjelmaa ja anna ohjelman huolehtia rivinvaihdoista. Voit siis kirjoittaa tekstin yhteen pötköön, vaikka se näyttääkin sillä hetkellä hassulta. Taitto huolehtii kirjoitusvirheiden korjauksesta parhaansa mukaan, joten älä ujostele lähettää juttuasi, vaikka kielioppi olisi ruosteessa.

Kuvat

Hyvä kuva on todellinen silmänilo. Toimitus ottaa jäsenistöltä kuvia kiitollisena vastaan. Muutama perusasia on kuitenkin hyvä muistaa kuvien suhteen. Kuvaaja on henkilö, joka kameran laukaisinta painaa – ei kameran omistaja tai kuvassa olevan koiran omistaja. Kun lähetät lehteen julkaistavaksi kuvan, kuvaajan nimi on mainittava, vaikka pyydettäessä jätämmekin nimen julkaisematta lehdessä. Jos kuvan on ottanut joku muu kuin lähettäjä, on syytä maininta, että lupa kuvan julkaisuun on saatu. Julkisilla paikoilla otetuissa kuvissa näkyviltä henkilöiltä ei tarvita erikseen julkaisulupaa (halventavia kuvia ei luonnollisestikaan julkaista).

Lehteen painettavan kuvan tulee olla korkearesoluutioinen. Tietokoneen näytöllä kuvasta ei pysty päättelemään, onko se riittävän laadukas lehteen vai ei, koska näytön resoluutio on yleensä 72ppi eli ”pienikin” kuva voi näyttää erinomaisen hyvältä koko näytön kokoisena. Tämän vuoksi kotisivuilta tai muusta mediasta (esim. facebook) kopioidut kuvat, joiden koko on yleensä joitain kymmeniä kilotavuja (KB), eivät valitettavasti kuvapisteiden määrältään yleensä riitä lehteen painettavaksi ”postimerkkiä suurempana”. Tarkista siis kuvan koko kännykästä tai tietokoneelta ennen kuvan lähettämistä.

Parasta on, jos saadaan lehteä varten alkuperäinen kameran tai kännykkäkameran kuva. Kuvaa ei tarvitse muokata, taitto huolehtii tarvittaessa kuvan rajauksesta.