Bernhardinkoira-lehti

Bernhardinkoira-lehti on yhdistyksen jäsenjulkaisu, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Jokainen numero on täynnä bernhardinkoira-aiheista asiaa. Yhdistyksen jäsenten kirjoittamia juttuja otetaan vastaan hyvin mielellään ja myös kuvat ovat erittäin tervetulleita.
Ohjeet materiaalin ja kuvien lähettämiseksi löydät alempaa tältä sivulta.

Jäsenlehden toimitus

Hanna-Kaisa Kesti
s-posti: bk.lehti@gmail.com

Lehtitoimikunta ottaa hyvin mielellään vastaan kirjoituksia, artikkeleita ja kuvia tulevia lehtiä varten. Meille voi myös ehdottaa aiheita jotka kiinnostavat, toimittajamme ottavat sitten asioista selvää ja laativat aiheesta jutun. Kaikenlainen palaute kehittää ja on erittäin tervetullutta, oli se sitten risuja tai ruusuja.

Ilmestymisaikataulu

LehtiIlmestyyMateriaali jätettävä
nro 1Maaliskuussa10.2.
nro 2Kesäkuussa11.5.
nro 3Syyskuussa10.8.
nro 4Joulukuussa10.11.

Ilmoitushinnat

KokoJäsenilleEi-jäsenilleIn Memoriam
1/4 sivua10 euroa25 euroamaksuton
1/2 sivua25 euroa50 euroa
1/1 sivua50 euroa80 euroa

Maksu yhdistyksen tilille: IBAN: FI73 1304 3000 1179 32
Maksukuitti on liitettävä aineiston mukaan. 
Käytä viitettä: 1119

Tarinat ja artikkelit

Jäsenten omia tarinoita on mukava lukea. Kun kirjoitat juttua, käytä Wordia tai muuta tekstinkäsittelyohjelmaa ja anna ohjelman huolehtia rivinvaihdoista. Voit siis kirjoittaa tekstin yhteen pötköön, vaikka se näyttääkin sillä hetkellä hassulta. Taitto huolehtii kirjoitusvirheiden korjauksesta parhaansa mukaan, joten älä ujostele lähettää juttuasi, vaikka kielioppi olisi ruosteessa.

Kuvat

Hyvä kuva on todellinen silmänilo. Toimitus ottaa jäsenistöltä kuvia kiitollisena vastaan. Muutama perusasia on kuitenkin hyvä muistaa kuvien suhteen. Kuvaaja on henkilö, joka kameran laukaisinta painaa – ei kameran omistaja tai kuvassa olevan koiran omistaja. Kun lähetät lehteen julkaistavaksi kuvan, kuvaajan nimi on mainittava, vaikka pyydettäessä jätämmekin nimen julkaisematta lehdessä. Jos kuvan on ottanut joku muu kuin lähettäjä, on syytä maininta, että lupa kuvan julkaisuun on saatu. Julkisilla paikoilla otetuissa kuvissa näkyviltä henkilöiltä ei tarvita erikseen julkaisulupaa (halventavia kuvia ei luonnollisestikaan julkaista).

Lehteen painettavan kuvan tulee olla korkearesoluutioinen. Tietokoneen näytöllä kuvasta ei pysty päättelemään, onko se riittävän laadukas lehteen vai ei, koska näytön resoluutio on yleensä 72ppi eli ”pienikin” kuva voi näyttää erinomaisen hyvältä koko näytön kokoisena. Tämän vuoksi kotisivuilta tai muusta mediasta (esim. Facebook) kopioidut kuvat, joiden koko on yleensä joitain kymmeniä kilotavuja (KB), eivät valitettavasti kuvapisteiden määrältään yleensä riitä lehteen painettavaksi ”postimerkkiä suurempana”. Tarkista siis kuvan koko kännykästä tai tietokoneelta ennen kuvan lähettämistä.

Parasta on, jos saadaan lehteä varten alkuperäinen kameran tai kännykkäkameran kuva. Kuvaa ei tarvitse muokata, taitto huolehtii tarvittaessa kuvan rajauksesta.