Terveysrahasto

Rahaston tarkoituksena on edistää suomalaisten bernhardinkoirien terveyttä ja pitkäikäisyyttä kehittämällä ja tukemalla bernhardinkoirilla esiintyvien luonneongelmien ja sairauksien tutkimista, ennaltaehkäisemistä ja vähentämistä. Jalostustoimikunnan hallinnoima terveysrahasto tukee ennalta päätettyjen kohteiden rahoittamista tietyllä summalla, esim. nuorten koirien ruumiinavaus, tiettyjen terveystutkimusten teettäminen, geenitestit jne.

Jalostustoimikunta vastaa varojen keräämisestä erilaisia tapahtumia järjestäen ja terveysrahastotuotteita myymällä. Vaikka vastuu on jalostustoimikunnalla, kuka tahansa yhdistyksen jäsen tai myös ei-jäsen voi järjestää varainkeruutapahtumia tai muita vastaavia Terveysrahaston tukemiseksi. Tällä hetkellä on vielä käynnissä varojen keruu rahastoon, ennen kuin apurahaa voidaan alkaa jakamaan.

Terveysrahaston säännöt ja toimintaohjeet

Hyväksytty yhdistyksen hallituksen kokouksessa 8/2020.

  1. Rahaston tarkoituksena on edistää suomalaisten bernhardinkoirien terveyttä ja pitkäikäisyyttä kehittämällä ja tukemalla bernhardinkoirilla esiintyvien luonneongelmien ja sairauksien tutkimista, ennaltaehkäisemistä ja vähentämistä.
  2. Apurahan vastaanottaminen edellyttää koiran omistajan jäsenyyttä Bernhardinkoirayhdistyksessä. Apurahaa maksetaan vain FI/EJ-rekisterissä ja suomalaisomistuksessa olevien bernhardinkoirien terveyden edistämistä varten. Mikäli koiralla on useampi omistaja, riittää että heistä yksi on jäsen.
  3. Rahaston varojen hankinnasta sekä käytöstä vastaa jalostustoimikunta. Jalostustoimikunta vastaanottaa rahastoa varten myös lahjoituksia.
  4. Terveysrahastosta tuetaan ennalta määräajaksi päätettyjen kohteiden rahoittamista ennalta määrätyllä summalla. Jalostustoimikunta vastaa terveysrahaston sääntöjä noudattaen kohteiden määrittämisestä ja apurahojen jakamisesta.
  5. Apuraha maksetaan virallisia tutkimustuloksia vastaan (esim. Kennelliiton lausunto tai kun tiedot näkyvät jalostustietokannassa tai kun muu virallinen lausunto on toimitettu jalostustoimikunnalle). Apuraha voidaan maksaa takautuvasti, mikäli tutkimustulos on tehty avustettavan kohteen määräajan aikana.
  6. Jalostustoimikunnalla on tarvittaessa oikeus sääntömuutoksiin, mutta muutokset tulevat voimaan vasta Bernhardinkoirayhdistys ry:n hallituksen hyväksynnän jälkeen.
  7. Mikäli terveysrahasto lakkautetaan, rahaston varat ja omaisuus siirtyvät Bernhardinkoirayhdistys ry:lle.

Lahjoitukset

Lahjoitukset Bernhardinkoirien Terveysrahastoon otetaan avosylin vastaan. Käytäthän oikeaa viitettä (50500), niin rahastonhoitajan osaa kohdistaa lahjoituksesi oikealle taholle!

Bernhardinkoirayhdistys ry
IBAN: FI7313043000117932
BIC: NDEAFIHH
Terveysrahaston viitenumero: 50500

Terveysrahaston myytävät tuotteet

Terveysrahaston myytävät tuotteet löydät tältä sivulta.

Terveysrahaston sähköposti

bky.terveysrahasto@gmail.com